Restaurant - Kasteel Montfoort

Ries Verburgt als chef-kok terug op Kasteel Montfoort

‘Ambachtelijke kwaliteit in gemoedelijke sfeer’
Kasteel Montfoort heeft Ries Verburgt aangetrokken als nieuwe chef-kok. Met zijn komst gaat het kasteel vanaf 8 januari 2026 na lange tijd ook weer open als à la carte restaurant. Ries Verburgt is een geliefde kok in Montfoort en de wijde omgeving. Van 2004 tot 2020 was hij eigenaar en chef van Restaurant De Schans, dat werd bekroond met de Bib Gourmand van Michelin.

Voor 2004 werkte Ries ook als chef in de keuken van Kasteel Montfoort, onder drie verschillende eigenaren. Hij is blij met deze stap: “Toen ik onlangs in de krant las dat er een nieuwe, enthousiaste eigenaar was, bedacht ik dat ik mijn culinaire carrière wil afsluiten op deze voor mij vertrouwde plek. We gaan alles weer ambachtelijk maken, met alleen maar verse producten.” Eigenaar Robin van der Straten vult aan: “Je kunt ons restaurant zien als de gezelligste woonkamer van Montfoort, waar je geweldig kunt eten. Dat gevoel willen we er graag inbrengen: ambachtelijke kwaliteit in gemoedelijke sfeer.”

Ter introductie nodigt Kasteel Montfoort iedereen uit om van 8 tot en met 31 januari 2026 te komen genieten van een smakelijk welkomstmenu, met onder meer een drieluik van tonijn, de beroemde ri(e)sotto van bospaddestoelen en een heerlijk surf en turf gerecht. Rond de kerstdagen gaat het restaurant alvast enkele dagen open. Ook dan zal Ries achter het fornuis staan om de gasten heerlijk culinair te laten genieten.

Aanbieding welkomstmenu voor € 57,50 p.p.
van 8 t/m 31 januari 2026

Vooraf:
Drieluik van tonijn, sesam, komkommer.

Tussendoor:
De welbekende, vanouds geprezen, niet te evenaren …
Ri(e)sotto van bospaddenstoelen, schuim van cepes, oude boerenbrokkel.

Hoofdgerecht:
Surf en turf: Kalfslende rosé gebraden, ravioli van kreeft, jus met dragon en
tomaat.
Pompoen mousseline, vergeten groenten.

Dessert:
Verschillende structuren van chocolade.

Dit heerlijke diner nu als kennismaking voor € 57,50 (werkelijke waarde €
72,50)

  • Inclusief een feestelijk welkomstdrankje
  • Overige dranken op nacalculatie
  • Inclusief kortingsvoucher om in februari en maart nog eens te komen
    genieten


Alleen te reserveren van dinsdag t/m zaterdag in de periode 8-31 januari 2026.