9.7

Commanderije van St. Jan

De Commanderije is bij uitstek de meest romantische locatie voor de huwelijksvoltrekking. Zowel de burgerlijke als kerkelijke ceremonie zijn in dit rijksmonument mogelijk. U kunt uw gasten ontvangen in de bijzondere kloostergang, aangrenzend aan de kapel met prachtige vide.

Dat wil ik zien
poorterzaal

Uw trouwdag wordt een sprookje in de prachtige, authentieke zaal in het poortgebouw van de voorburcht. Deze sfeervolle ruimte leent zich uitstekend voor een besloten diner, maar ook voor een borrel of feest na de huwelijksvoltrekking.

Dat wil ik zien
tuin de hoge waard

Op loopafstand vind je de prachtige tuin - De Hoge Waard. Deze tuin is dé bijzondere plek om uw trouwceremonie en receptie te beleven. Deze romantische oase van rust leent zich ook voor een fotoshoot met op de achtergrond de unieke skyline van Montfoort.

Dat wil ik zien
gelagkamer

Op de begane grond van ons kasteel vindt u de Gelagkamer. De Gelagkamer is dé ruimte voor het aansnijden van de bruidstaart, toast en felicitaties. Tevens perfect geschikt voor de borrel, diner of feest.

Dat wil ik zien
schepenenzaal


Heet uw gasten welkom in onze prachtige Schepenenzaal. Deze ruimte is perfect geschikt voor een borrel, diner of feest.

Dat wil ik zien
orangerie


De Orangerie met zijn stijlvolle uitstraling kijkt uit over de binnenplaats met zijn oude kastanjeboom en rode beuk en het kasteelterras. Deze ruimte is perfect geschikt voor een ceremonie, diner of feest.

Dat wil ik zien
terRassen

Nadat de daggasten van uw trouwfeest zijn gearriveerd, rijdt u in uw trouwauto of paardenkoets door de poort het terras op de binnenplaats op. Ook ons stijlvolle, aan de gracht gelegen terras aan de voorzijde van het kasteel biedt voldoende mogelijkheden om bijvoorbeeld uw bruidstaart aan te snijden.

Dat wil ik zien
maarschalkzaal


Deze kleinere zaal bevindt zich op de eerste verdieping en is een authentieke zaal in het poortgebouw van de voorburcht.

Dat wil ik zien
de heeren van montfoort


In het historische pand van De Heeren, op loopafstand van ons kasteel, bevinden zich nog verschillende zalen met ieder een eigen sfeervolle ambiance. Deze inrichting is prima te combineren met het kasteel en de Commanderije van Sint Jan.

Dat wil ik zien
Johannes de doperkerk

De Johannes de Doperkerk in Montfoort, in 2009 opnieuw ingericht, biedt met haar open karakter een warm welkom aan u als bruidspaar. Deze bijzondere kerk kan voor zowel een burgerlijk- als een kerkelijk huwelijk uw dag onvergetelijk maken.

Dat wil ik zien
nh Grote of sint jansKerk

Voor de protestantse inzegening bent u welkom in de (Grote) Sint Janskerk.
Dit is de oudste kerk in Montfoort, uit de 15e eeuw. Een historische locatie.

Dat wil ik zien